Om oss

Under hösten 2017 träffades Kim Rundqvist och Alexander Garbu och diskuterade samhällets stora utmaningar. Efter långa diskussioner med varandra och våra breda nätverk kom vi fram till att det idag existerar två stora problem.

  1. Åldersdiskriminering. Detta leder till att erfarna, kompetenta seniorer inte får jobb och heller inte får rätt support för att starta eget. Detta leder till utråkning för vissa, fattigdom för andra, och i värsta fall sjukdom och kortare livslängd. Tyvärr, sopas just denna typ av diskriminering under mattan.
  2. Brist på erfarenhet i startups. Startups – tanken på unga entreprenörer dyker ofta upp. En tanke som inte alltid är helt exalterande för investerare – som digitala, born-global tillväxtbolag ofta är beroende av. Detta sätter också käppar i hjulet när det gäller både utveckling och försäljning av tjänster och produkter till Sveriges största målgrupp: 55-plusarna!

Att kombinera dessa två – tror vi – är lösningen på många problem på båda sidor om klyftan. Att satsa på bättre förståelse, acceptans och inte minst kompetensöverföring är centralt.

Den 28 Februari 2018, tillsammans med ett fantastiskt team som vi har satt ihop, med fokus på både mångfald och jämnstäldhet, både gällande kön, bakgrund och ålder, bildade vi XPERIENCEBRIDGE – ERFARENHETSBRON.

XperienceBridge är en svensk allmännyttig ideell organisation med säte i Stockholm och som sådan är vi helt beroende av våra medlemmar samt våra sponsorer och partners för att möjliggöra våra satsningar. Vårt organisationsnummer är 802514-9272. Våra stadgar kan ni ta del av här på hemsidan: VÅRA STADGAR.

Ni är välkomna att skriva till oss på info@xperiencebridge.se eller till vår postbox: Box 582, Klarabergsviadukten 84, 11164 STOCKHOLM samt att kontakta oss direkt via våra formulär här på vår hemsida. Klicka här för att kontakta oss.

Pengarna från våra medlemsavgifter och sponsorer går direkt till våra satsningar att motverka åldersdiskriminering genom att överbryga gapet mellan seniorer och unga entreprenörer via forskning, samt både online och offline plattformar för möten (mingel, föreläsningar, seminarier, workshops, sociala media, hemsida mm) för utbyte och samarbete.

Pengarna går också till att stödja Sveriges många fattiga pensionärer, både via en fond som vi sätter upp samt hjälp att få extrajobb hemifrån för extraintäkter. Många av Sveriges pensionärer, en majoritet kvinnor, har nämligen mindre än 2000 kr att leva på efter att hyran är betalt. 5% av våra intäkter reserveras dessutom för våra partnerorganisationer som delar våra mål och syfte för att förbättra hälsan och välmåendet bland våra äldre.