Startups, frihet eller slaveri 

Många drömmer säkert om att en dag driva ett eget företag och förverkliga sin dröm och sin idé. Entreprenörer kan komma i många olika skepnader men oftast har dom en sak gemensamt, att utveckla sin idé till en verksamhet och ett företag. Resan dit är allt annat än enkel. Det är mycket man behöver ha koll på när det gäller att starta företag, ekonomi, juridik, marknadsföring, administration, rekrytering, investeringar, partnerskap, försäljning, teknikutveckling ja listan kan göras väldigt lång. När det gäller oerfarna entreprenörer, oavsett ålder, så behöver de hjälp i början. Detta är en av anledningarna till att vi grundade XperienceBridge, att vara bryggan mellan erfarenhet och nystartade företag. Vi som grundat XperienceBridge har alla haft entreprenörsresor bakom oss både i motgång och medgång vilket lärt oss mycket om vad det innebär att starta, driva och utveckla företag. Det som ibland glöms bort är att vi är alla människor och det är endast genom andra människor vi kan komma vidare och utvecklas.

Det jag lärt mig genom åren är att relationen till andra människor är extremt viktigt, vare sig det är en kollega, partner, kund, investerare etc. så är relationen A och O. Så mitt råd till startups är att vårda era relationer och bygg upp förtroende bland dom ni har att göra med. En intressant skillnad i kulturellt beteende i affärssammanhang är om man jämför Kina med Sverige. I Kina så börjar varje relation från 0 och byggs sakta uppåt, förtroende är något man förtjänar över tid. I Sverige är det nästan tvärtom, vi börjar en relation med högt förtroende som sakta minskar över tid, konsten i Sverige är att behålla förtroendet

kim_rundqvist

Kim Rundqvist Entreprenör, Intraprenör lång erfarenhet av att verka i startups. Specialiserad inom försäljning och digital marknadsföring. Blir intresserad av projekt som är svåra och utmanande, drivs av att utveckla mig själv och andra och är fokuserad på mätbara resultat.