För att kunna ha ett fungerande samhälle behövs det innovation och entreprenörskap. Nya företag ligger i framkanten inom innovation och skapar arbetstillfällen och nya yrkesroller. Större företag och inom offentlig sektor behöver nytänkande och nyskapande. Till exempel befinner sig Sveriges banker i ett intressant skede där ett priskrig har utvecklats. 

Entreprenör Alexander Widegren
Alexander Widegren, VD och Grundare (CEO and Founder) Enkla

Enkla är en av uppstickarna som konkurrerar med bankernas traditionella struktur. Idag är bolånen bankernas största inkomstkällor där de tillsammans drar in 121 miljarder kronor om året. Men med nya företag på marknaden kan det bli en rejäl förändring i framtiden. Bolag som Stabelo och Hypoteket är också utmanare som vill förändra bankbranschen. 

Idéer finns det tillräckligt med

I mitten av vårt förändrings- och utvecklingssamhälle är det inte brist på ideér som är problemet. I våra svenska skolor och företag finns ett hav av nykläckta ideér. Tyvärr når inte dessa ideér marknaden på grund av flertalet faktorer. Vissa personer förstår inte tillräckligt bra, men de flesta slutar försöka på grund av bristande kompetens.   

Problemet är alltså inte idéerna utan självaste entreprenörerna. Det finns otroligt få personer som har kunskapen att förverkliga sina idéer. Det vill säga, det finns för få personer som är duktiga på förändring och innovationsarbete. Det är utav den anledningen entreprenörskap och innovationsarbete är otroligt eftertraktat på marknaden. 

Entreprenörsskap Xperiencebridge
Nätverket XperienceBridge

Grundarna på XperienceBridge har alla känt brist på kompetens och gör det än idag. Det är en av anledningarna till skapandet av nätverket. För att ge personer de rätta förutsättningarna att lyckas med att framföra sina idéer. 

Om du känner igen dig i personen som har många idéer men inte riktigt har kommit igång är vårt nätverk för dig! Registrera dig som medlem hos oss, så hjälper vi dig. 

Registrera dig som medlem!

mattias-olsson

Mattias Olsson Entreprenör, och egenföretagare som specialiserar sig inom digital marknadsföring. Drivs av att skapa “growth engines” där besökare förvandlas till betalande kunder. Har en enorm passion för Startups och försöker följa alla tech trender på marknaden.