Många känner att de har mer att tillföra

Idag har vi en stor del av befolkningen som har slutat sitt vanliga jobb och får sin lön av staten via sin pension. Många av dessa personer känner att de har mera att tillföra än att bara sitta i tv-soffan och titta på eftermiddagsprogram. Många av våra pensionärer har ett aktivt fysiskt liv, går på gym, dansar eller tar hand om barnbarnen. Många känner att trots att de har den fysiska stimulansen saknar något, den mentala biten.

Man kan i sitt tidigare liv ha haft mycket utmanande och stimulerande arbetsuppgifter, men när man har passerat ett visst datum är man förbrukad. Detta är ett stort slöseri med resurser. Samhället borde vara mycket bättre att ta hand om dessa fantastiska personer som känner att de har mera att ge. Tyvärr har det inte funnits någon bra uppsamlingspunkt.

Fantastiska ideér och drivkraft

Samtidigt har vi ett mycket stort antal unga människor som har fantastiska ideér och drivkraft som vill utveckla sig och samhället. Dessa personer har inte heller någon bra samlingspunkt där de kan få bolla sina ideér och kanske när de kommit lite längre få hjälp att komma igång med det de brinner för. Vore det inte bra om man kunde hitta en bra träffpunkt där äldre personer som fortfarande vill ha mental stimulans och använda sina erfarenheter som man skaffat under ett långt arbetsliv kan träffa dessa unga entreprenörer som behöver hjälp och vägledning för att komma vidare?

Alla behöver inte uppfinna hjulet själva.  

Vår roll i XperienceBridge

Detta är vad XperienceBridge vill uppnå, vi vill vara samlingpunkte för entreprenörer och de personer som vill dela med sig av sina erfarenheter.

Jag har jobbat som företagsledare inom ett antal olika företag och områden, men kände att när jag pensionerade mig, ville jag fortfarande känna pulsen i affärslivet. Att vara aktiv inom föreningslivet som jag också är, ger också en stimulans, men inte riktigt på samma sätt som i affärslivet.

Bli medlem du också

Hans Andersson

Hand Andersson Fd förtagsledare, numera pensionär och verksam inom ideella organisationer som styrelseledamot, samt rådgivare och mentor till startups. Mina styrkor är inom försäljning, marknadsföring och kundvård. Brinner för att se hur man med enkla medel kan skapa en stark kundrelation som skapar merförsäljning.